Prijave odprte

Prijave odprte

Vse zainteresirane ekipe vabimo, da se prijavijo na tekmovanje SCADA Mojstri 2019.  Študentske ekipe FE se prijavite preko povezave:  https://goo.gl/forms/DjszqcnXBjuCj3fl2 Prijave sprejemamo do 22. 2. 2019. Vse zainteresirane ekipe vabimo, da se prijavijo na tekmovanje Lego Masters 2019. Študentske ekipe FE se prijavite preko povezave: https://goo.gl/6FSJfk Prijave sprejemamo do 22. 2. 2019.
Read More
Lego Masters 2019

Lego Masters 2019

Tekmovanje je namenjeno vsem študentom FE, ULj, ki jih poleg študijskih obveznosti zanima tudi področje avtonomnih mobilnih sistemov. Sestavite svoj mobilni sistem, algoritem vodenja in se na tekmovalnem poligonu pomerite z drugimi ekipami za naslov Lego Masters Prijave sprejemamo do 22. 2. 2019. Tekmovanje bo 11. 4. 2019. Število ekip je omejeno! PRIJAVA ŠTUDENTSKIH EKIP Nagrade za najboljše ekipe!1. mesto: 400€2. mesto: 200€3. mesto: 100€ Več informacij o tekmovanju Lego Masters!
Read More
SCADA mojstri 2019

SCADA mojstri 2019

Cilj tekmovanja SCADA Mojstri je zasnova in izdelava SCADA sistema za modularni proizvodni sistema (MPS). V okviru tekmovanja se bodo študenti na uvodnem tečaju seznanili s programskim orodjem Zenon, podjetja COPA-DATA (več na www.copadata.com). Podrobno se bodo seznanili z vsemi komponentami, ki jih je potrebno vključiti v končni produkt. Izziv obravnava izdelavo SCADA sistema (ang. Supervisory Control and Data Aquistition) oziroma sistema za zajem, obdelavo in vizualizacijo podatkov, kot tudi vodenje in upravljanje industrijskih procesov preko računalnika, tablice ali celo mobilnega telefona. Sistem SCADA je zelo razširjen in nenadomestljiv del vsakega proizvodnega procesa v industriji. Omogoča lažje, varnejše in hitrejše upravljanje z veliko količino podatkov in s kompleksnimi procesi v industriji. SCADA sisteme najdemo na praktično vseh področjih sodobne industrije, pa tudi širše, tj. v avtomobilski in farmacevtski industriji, v…
Read More