Rezultati Drone Challange ter Lego Masters 2023

Po treh letih premora so včeraj, 25. 4. 2023, znova potekali Dnevi avtomatike, ki na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani potekajo že od leta 2013 .
 
Program je obsegal predstavitve podjetij s področja avtomatike in industrijskih projektov ter podelitev nagrad za najboljše študentske dosežke na področju avtomatike.
 
Osrednje dogajanje je zajemalo tekmovanje Lego Masters in prvič letos študentsko tekmovanje DRONE Challenge, na katerih so udeleženci prikazali zavidljiv nivo spretnosti in znanja. 
 

Ob tej priložnosti se organizator zahvaljuje tudi sponzorjem dogodka Dnevi Avtomatike:

Fakulteti za elektrotehniko

podjetju METRONIK 

podjetju INEA

podjetju KOLEKTOR

podjetju Legama

podjetju C-Astral

podjetju MAHLE

podjetju OneDrone

ZMAGOVALCI TEKMOVANJA LEGO Masters 2023:

1. mesto: ekipa Samorastniki z Elektrotehniške in računalniške šole, ŠC Nova Gorica: Tine Brezigar, Gašper Ipavec in Samuel Logar pod mentorstvom Renata Reščiča.

2. mesto: ekipa SciDrom s Šolskega centra Novo mesto, Srednja elektro šola in tehniška gimnazija: Gal Drnovšek, Anže Repše in Nejc Počervina pod mentorstvom Urbana Mihelčiča.

3. mesto: ekipa 6GFML9 z Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer: Kaja Baler, Matias Martinuzzi, Jan Smolko in Aljaž Utroša pod mentorstvom Damjana Erhatiča.

ZMAGOVALCI ŠTUDENTSKEGA TEKMOVANJA Drone Challange 2023:

1. mesto: ekipa TopGun: Tomaž Terčič in David Hožič. – 400€
2. mesto: ekipa Kamikaze: Maruša Petrovčič, Vid Urh in Izidor Založnik. – 200€
3. mesto:  ekipa NLO: Emina Ferzana Uzunović in Emir Mujić. – 100€

Cilj dogodka je približati področje avtomatike tako študentom kot tudi dijakom in jim hkrati predstaviti možnosti za nadaljnji razvoj kariere. Sodelujoči so se tako dokazali v svojem znanju robotike, avtomatike in senzorike ter obenem skozi priprave na tekmovanje pridobili dodatne praktične izkušnje na teh področjih. Tovrstna znanja niso uporabna le na področju razvoja avtonomnih sistemov, ampak tudi pri načrtovanju, optimiranju in vodenju ostalih inteligentnih sistemov ter na številnih drugih interdisciplinarnih področjih.