Dnevi avtomatike

Da bi področje avtomatike približali študentom, dijakom in širši javnosti, smo se v Laboratoriju za avtomatiko in kibernetiko odločili organizirati dogodek, kjer bi se srečali vsi, ki se z avtomatiko kakor koli srečujejo. Dogodek smo poimenovali Dnevi avtomatike in je namenjen dijakom in študentom, ki šele prihajajo na Fakulteto za elektrotehniko in avtomatike sploh še ne poznajo, študentom smeri Avtomatika, ki se na dogodku seznanijo kaj se dogaja v industriji, predstavnikom podjetij, ki se bodo srečali z raziskovalci s tega področja in tudi vsem ostalim, ki jih področje zanima.

Dogodek poteka že od leta 2013, vsako leto pa zanimanje zanj narašča. Na dogodku se predstavljajo podjetja s področja avtomatike, organizirane so predstavitve industrijskih projektov, podeljene so nagrade za najboljše študentske dosežke na področju avtomatike v preteklem letu, osrednji dogodek pa prestavljajo dijaško tekmovanje Lego Masters  ter od leta 2023 študentsko tekmovanje DRONE Challenge. Tekmovanje Lego Masters je tekmovanje dijaških ekip v izdelavi avtonomnega mobilnega sistema in kreiranju njegove inteligence, da lahko le-ta samostojno deluje in izvede določeno nalogo. Tekmovanje DRONE Challenge pa zajema izdelavo algoritmov vodenja za upravljanje avtonomnega brezpilotnega letalnika, ki zmore samodejno preleteti zastavljen poligon.

Skozi dogodek želimo na fakulteti zbližati vse akterje s področja avtomatike, od najvidnejših podjetij, raziskovalcev, do študentov, ki bi ob predstavitvah lahko dobili vpogled v aktualne smernice v avtomatiki, spoznali podjetja in možnosti za svojo zaposlitev. 

Te zanima? Obišči nas!