Dnevi avtomatike

Da bi področje avtomatike približali študentom, dijakom in širši javnosti, smo se v Laboratoriju za avtomatiko in kibernetiko odločili organizirati dogodek, kjer bi se srečali vsi, ki se z avtomatiko kakor koli srečujejo. Dogodek smo poimenovali Dnevi avtomatike in je namenjen dijakom in študentom, ki šele prihajajo na Fakulteto za elektrotehniko in avtomatike sploh še ne poznajo, študentom smeri Avtomatika, ki se na dogodku seznanijo kaj se dogaja v industriji, predstavnikom podjetij, ki se bodo srečali z raziskovalci s tega področja in tudi vsem ostalim, ki jih področje zanima.

Dogodek poteka že od leta 2013, vsako leto pa zanimanje zanj narašča. Na dogodku se predstavljajo podjetja s področja avtomatike, organizirane so predstavitve industrijskih projektov, podeljene so nagrade za najboljše študentske dosežke na področju avtomatike v preteklem letu, osrednji dogodek pa prestavljajo različna tekmovanja. V preteklosti so bila organizirana dijaška in študentska tekmovanja Lego Masters ter študentsko tekmovanje SCADA Mojstri, od leta 2023 pa v sklopu dogdka poteka študentsko tekmovanje DRONE Challenge, od leta 2024 pa tudi študentsko tekmovanje FuzbAI. Tekmovanje DRONE Challenge zajema izdelavo algoritmov vodenja za upravljanje avtonomnega brezpilotnega letalnika, ki zmore samodejno preleteti zastavljen poligon. Tekmovanje FuzbAI pa je namenjeno izdelavi algoritma z umetno inteligenco za vodenje avtomatiziranega namiznega nogometa.

Dogodek Dnevi avtomatike bo v letu 2024 potekal devetič. Vseh dosedanjih dogodkov se je udeležilo že več kot 850 udeležencev, s preko 70 fakultet in srednjih šol. Letno se dogodkov povezanih z Dnevi avtomatike udeleži preko 150 študentov, dijakov in njihovih mentorjev.

Skozi dogodek želimo na fakulteti zbližati vse akterje s področja avtomatike, od najvidnejših podjetij, raziskovalcev, do študentov, ki bi ob predstavitvah lahko dobili vpogled v aktualne smernice v avtomatiki, spoznali podjetja in možnosti za svojo zaposlitev. 

V sklopu dogodka se vsako leto predstavljajo tudi najvidnejša slovenska podjetja s področja avtomatizacije procesov, kar predstavlja odlično priložnost za vzpostavitev stikov s potencialnim delodajalcem.

Te zanima? Obišči nas!

PLATINASTI PARTNERJI

ZLATI PARTNER

SREBRNI PARTNERJI

BRONASTI PARTNERJI